Zakosztuj naszej kuchni

Menu

Przystawki

Carpaccio z combra jelenia z marynowanymi podgrzybkami, parmezanem w oliwie balsamicznej

42,00

Domowe pierogi ze szpinakiem i bundzem podhalańskim podane z sosem z niedźwiedziego czosnku i szalotek (4 szt.)

24,00

Sałatka z oliwkami, filecikiem anchois i grzankami z sosem Cezar

29,00

Zupy

Zupa z szalotek duszonych w białym winie z bursztynową grzanką

17,00

Pierożki z sarniną w bulionie

19,00

Domowy rosół z makaronem i gotowaną wołowiną

15,00

Żurek na maślance w chlebie

23,00

Dania główne

Domowe pierogi ze szpinakiem i bundzem podhalańskim podane z sosem z niedźwiedziego czosnku i szalotek (7 szt.)

39,00

Halibut pieczony z bazyliowo-cytrynowym chrustem podany na szafranowym kus-kus z kalafiorem Romanesco

62,00

Polędwiczka wieprzowa z podgrzybkami w śmietanie podana z kluskami i fasolką szparagową

49,00

Filet z kaczki podany na sosie z rokitnika z maślanymi kluseczkami i glazurowaną w miodzie marchewką

59,00

Jagnięcina duszona w pomidorach podana na puree z czosnkiem niedźwiedzim

69,00

Comber z sarny na sosie demi glace z nutą porto podany z borowikowym strudlem i pierwotną marchewką

89,00

Desery

Parfait z białej czekolady i migdałów podane na musie z rokitnika

22,00

Lody waniliowe z musem truskawkowym

23,00

Suflet czekoladowy z wiśniami na gorąco

24,00

Sernik wiedeński z sosem rumowo-czekoladowym

17,00

Promnicka szarlotka z gałką lodów cynamonowych

19,00

Menu dla dzieci

Rosół z makaronem

13,00

Krem z pomidorów z groszkiem ptysiowym

13,00

Naleśniki z twarożkiem i owocowym sosem

21,00

Polędwiczki z kurczaka w chrupiącej panierce z frytkami i marchewką z jabłkiem

29,00