Zakosztuj naszej kuchni

Menu

Gęsina na Świętego Marcina

Pasztet z gęsi owsianej pieczony w plastrach boczku podany z domową żurawiną

29,00

Pierogi z polską gęsiną podane z leśnymi grzybami w śmietanie (4 szt.)

31,00

Żołądki gęsie w bulionie z nutką imbiru

23,00

Pierogi z polską gęsiną podane z leśnymi grzybami w śmietanie (7 szt.)

45,00

Filet z białej gęsi kołudzkiej na sosie własnym z ciemnymi kluskami i modrą kapustą z korzenną żurawiną

79,00

Gruszka gotowana w białym winie z lodami waniliowymi, sosem karmelowym i szczyptą soli himalajskiej

25,00

Przystawki

Sałatka z bundzem, pieczonym burakiem, gruszką i orzechami włoskimi

36,00

Carpaccio z combra jelenia z marynowanymi podgrzybkami, parmezanem w oliwie balsamicznej

45,00

Pierogi z polską gęsiną podane z leśnymi grzybami w śmietanie (4 sztuki)

31,00

Zupy

Krem z dyni piżmowej z nutką imbiru i prażonymi pestkami

21,00

Zupa z leśnych grzybów z kładzionymi kluseczkami

23,00

Domowy rosół z makaronem i gotowaną wołowiną

21,00

Żurek na maślance w chlebie

29,00

Dania główne

Filet z sandacza podany na sosie z zielonego ogórka i wędzonki z kremowym puree ziemniaczanym i kalafiorem Romanesco

67,00

Pierogi z polską gęsiną podane z leśnymi grzybami w śmietanie (7 sztuki)

45,00

Filet z kaczki na sosie aroniowym podany z maślanymi kluseczkami i dynią piżmową

69,00

Borowiki w śmietanie z poledwiczką wieprzową podane z kluskami i bukietem warzyw

59,00

Pieczyste z dzika szpikowane wędzonką podane na ziemniaczanym puree z musztardą francuską i buraczkami glazurowanymi

73,00

Desery

Suflet czekoladowy z wiśniami na gorąco

27,00

Lody bakaliowe z musem malinowym

24,00

Sernik wiedeński z sosem rumowo-czekoladowym

19,00

Szarlotka z gałką lodów cynamonowych

25,00

Menu dla dzieci

Rosół z makaronem

19,00

Krem z pomidorów z groszkiem ptysiowym

19,00

Domowe pierogi z jabłkami, klarowanym masłem i bitą śmietaną (5 szt.)

25,00

Polędwiczki z kurczaka w chrupiącej panierce z frytkami i marchewką z jabłkiem

35,00