Zakosztuj naszej kuchni

Menu

Szef Kuchni Poleca

Orzeźwiająca sałatka z arbuzem, serem feta i prażonym słonecznikiem.

27,00

Chłodnik z botwinki z jajkiem przepiórczym

19,00

Grillowany filet z kurczaka kukurydzianego podany na sosie z białego wina z grillowaną cukinią i młodymi ziemniakami.

49,00

Zapiekane polskie śliwki pod migdałową kruszonką z lodami cynamonowymi

22,00

Przystawki

Pasztet z dziczyzny w cieście francuskim podany z domowym sosem tatarskim

21,00

Carpaccio z combra jelenia z marynowanymi podgrzybkami i parmezanem

43,00

Pierogi z bażantem i truflami podane z sosem śmietanowym (4 sztuki)

27,00

Zupy

Zupa szczawiowa z przepiórczym jajkiem

17,00

Krem z pomidorów malinowych z bazyliowymi grzankami

19,00

Domowy rosół z makaronem i gotowaną wołowiną

27,00

Żurek na maślance w chlebie

23,00

Dania główne

Polędwica z dorsza z ziołowym chrustem podana na risotto z zielonymi warzywami

57,00

Pierogi z bażantem i truflami podane z sosem śmietanowym (7 sztuk)

39,00

Polędwiczka wieprzowa na potrawce z kurek podana z kluskami i brokułami z płatkami migdałów

53,00

Ossobuco z jelenia duszone w czerwonym winie podane z lubczykowym puree i fasolką szparagową

59,00

Desery

Suflet czekoladowy z wiśniami na gorąco

24,00

Lody bakaliowe z musem malinowym

24,00

Sernik wiedeński z sosem rumowo-czekoladowym

19,00

Lody czekoladowe z owocami sezonowymi i bitą śmietaną

17,00

Menu dla dzieci

Rosół z makaronem

13,00

Krem z pomidorów z groszkiem ptysiowym

13,00

Domowe pierogi z jabłkami, klarowanym masłem i bitą śmietaną (5 szt.)

21,00

Polędwiczki z kurczaka w chrupiącej panierce z frytkami i marchewką z jabłkiem

29,00